NO2
18.30
ug/m3
O3
48.30
ug/m3
PM10
13.40
ug/m3
PM2.5
7.80
ug/m3
Pogoda w Jeleniej Górze
zachmurzenie małe
- WYKOŃCZENIA WNĘTRZ
Sprzedam:
- Pierogi ręcznie lepione (2025.08.14)
Sprzedam:
- Animacje dla dzieci (2025.08.12)
Sprzedam:
- Animacje dla dzieci dmuchańce piana party (2025.08.11)
Dam pracę:
- Pomocnik z prawem jazdy - Niemcy (2025.08.08)
Różne:
- Poznaj Siebie i Swoją Życiową Drogę. As... (2025.08.08)
Kupię:
- GOTÓWKA / KUPIĘ ANTYKI / STAROCIE / DZI... (2025.08.07)
Sprzedam:
- Pierogi ręcznie lepione (2025.08.07)
Różne:
- Nowy wymiar projektowania elewacji (2025.08.07)
Sprzedam:
- Animacje dla dzieci,urodzinki,dmuchańce,... (2025.08.03)
Kupię:
- Kupię ANTYKI - SREBRO, SZTUĆCE, OBRAZY, ... (2025.08.03)
- raciborki:
› Marek Siatrak rezygnuje ze stanowiska prezesa Karkon...
2025.08.14 06:35
- Wynik:
› Spore zmiany kadrowe, wygrana w pierwszym sparingu
2025.08.13 22:44
- lzs:
› Ważny remont za 52 miliony zagrożony?
2025.08.13 22:20
- lzs:
› Woda w Szklarskiej Porębie ma kolor herbaty
2025.08.13 22:17
- Wynik:
› Spore zmiany kadrowe, wygrana w pierwszym sparingu
2025.08.13 22:12
![]() |
dolar amerykański | 1 USD | 3.6542 |
![]() |
euro | 1 EUR | 4.2639 |
![]() |
frank szwajcarski | 1 CHF | 4.5296 |
![]() |
funt szterling | 1 GBP | 4.9592 |
![]() |
korona czeska | 1 CZK | 0.1742 |
Ilość: |
Przelicznik: 0 PLN |
Na rybę w góry
W podgórskich miejscowościach szybko rozwija się rybacki biznes. Smażalni przybywa i bardzo dobrze, bo w końcu w góry na smażoną rybkę nam - Dolnoślązakom - bliżej jest niż nad morze. Stawy Podgórzyńskie to największy i najstarszy kompleks stawów hodowlanych w Kotlinie Jeleniogórskiej. Budowali je cystersi w XV wieku. Dziś 130 hektarów stawów to własność państwa Jana i Barbary Ogłazy.Gospodarstwa Rybackie nie ograniczają się do hodowli i smażenia swoich ryb. Z myślą o turystach tereny są systematycznie porządkowane i upiększane. Bo pstrągi smakują lepiej, gdy konsumuje się je z widokiem na panoramę Karkonoszy.
Punkty gastronomiczne przy stawach proponują najprostszą kuchnię ze świeżą rybą w roli głównej. A że taki przepis na biznes się sprawdza, smażalnie przy drogach mnożą się coraz szybciej. Smażalnie pracują cały rok, ale zapotrzebowanie na rybę na łonie natury jest tym większe, im bliżej do lata.
TVP
Podziel się z innymi:
2012-03-22 11:09
› Marek Siatrak rezygnuje...
2025-08-01
komentarze: 20
› Country pod Śnieżką 2025
2025-08-14
komentarze: 1
› Spotkanie z ekspertem d...
2025-08-01
komentarze: 0
› Zatrzymali mężczyznę podejr...
2025-08-01
komentarze: 0
› Jechał na zakazie, wbre...
2025-08-01
komentarze: 0